Ohjeet Venäjän viisumin hakemuslomakkeen täyttöä varten.

Yksityiskohtaiset ohjeet Venäjän viisumilomakkeen täyttöä varten. Yksityiskohtaisia tietoja kuhunkin täytettävään kohtaan. Löytyy myös linkki verkossa täyttämiseen. Täten voit myös ladata Venäjän viisumianomuksen verkkosivuilta ja täyttää lomakkeen käsin.

Viisumin täyttöohjeet

  1. Täytetty viisumianomuslomake https://visa.kdmid.ru
  2. Anomukseen ei voida kirjoitta kirjaimia Ä ja Ö, joten ne kirjoitetaan seuraavasti Ä=AE ja Ö=OE.
  3. Aikaa viisumilomakkeen kirjoittamiselle on 30 min.
  4. Tulostettuun anomukseen ei voi tehdä korjauksia käsin. Mahdolliset virheet korjaamme toimistolla, korjausta varten tarvitsemme anomukseen syötetyn salasanan ja hakemuslomakkeen tunnistusnumeron. Suosittelemme käyttämään salasanaa russian1
  5. Maa (jossa viisumia anotaan), valitse Suomi.
  6. Mikäli haet kertaviisumia ja me teemme teille viisumianomuksen sinulle, veloitamme siitä 5 €. Jos sinulla on kaksikertaa- moninkertainen viisumihakemus, sinun ei tarvitse maksaa ylimääräistä viisumi hakemuksestasi, jonka teemme sinulle. Viisumilomakkeet Venäjälle pdf-lomakkeet

Ohje viisumin anomista varten

1. Nationality ( kansalaisuus)

Täytetään passin mukaan. Jos sinulla on ollut Neuvostoliiton tai Venäjän kansalaisuus milloin ja missä yhteydessä olet vaihtanut sen

2. Purpose of visit (section), Purpose of visit (matkan tarkoitus) ja Number of entries (kertaisuus)

Täytetään riippuen viisumin tyypistä.

Viisumiohjeet
Viisumityyppi Viisumi voimassaoloaika Purpose of visit (section) Purpose of visit Number of entries
Kertaviisumi 2-30 vrk TOURISM TOURISM SINGLE
Kertaviisumi pika 2-30 vrk tai 14 vrk TOURISM AIM-TOURISM SINGLE
Kaksikertaviisumi 2-30 vrk TOURISM AIM-TOURISM DOUBLE
Kaksikertaviisumi (liikematka) 3 kuukautta BUSINESS VISITS BUSINESS DOUBLE
Kaksikertaviisumi (kulttuurisuhteet) 3 kuukautta SCIENCE-CULTURE-SPORT-RELIGION CULTURE DOUBLE
Ryhmäviisumi 2-5 vrk TOURISM GROUP TOURISM SINGLE
Monikertaviisumi (liikematka) 1 vuosi MULTI
Monikertaviisumi (kulttuurisuhteet) 1 vuosi SCIENCE-CULTURE-SPORT-RELIGION CULTURE MULTI
Monikertaviisumi pika (liikematka) 1 vuosi BUSINESS VISITS

BUSINESS/

COMMERCIAL

MULTI
Monikertaviisumi pika (kulttuurisuhteet) 1 vuosi SCIENCE-CULTURE-SPORT-RELIGION CULTURE MULTI
Monikertaviisumi (liikematka) 1 vuosi BUSINESS VISITS BUSINESS MULTI
Monikertaviisumi Asiakkaan UFMS sisäasiainministeriön puollolla 1 vuosi BUSINESS VISITS COMMERCIAL MULTI

3. Date of entry into Russia (Venäjälle tulopäivä)

Viisumin alkamispäivä

Maksu huomio, saat viisumisi enintään niin kuin olet sen laittanut hekemukseesi. Et voi muuttaa päiviä sen jälkeen kun asiakirjat ovat jo konsulaatissa.


Voit pyytää viisumisi voimassaoloa pidempään kuin matkasi kestää. Esimerkiksi kertaviisumille voit pyytää viisumin kestoksi maksimissaan 30 päiväksi, mikäli matkavakuutuksesi on voimassa myös tuona aikana.

Mikäli haet kertaviisumia Venäjälle ja/tai menet junalla Moskovaan. Olethan huolellinen, jotta viisumisi on voimassa päivänä jolloin lähdet Helsingistä ja päivänä jolloin palaat Helsinkiin. na.

4. Date of exit from Russia (Venäjältä lähtöpäivä)

Viisumin päättymispäivä

5. Surname (Sukunimi)

Täytetään passin mukaan

6. First name (Etunimet)

Täytetään passin mukaan

7. Have you ever had other names?

Jos valitset kyllä, kirjoita muut joskus käytetyt nimet, esim. ennen vihkimistä.

8. Sex ( sukupuoli)

Valitse sukupuoli M (mies) F (nainen)

9. Date of birth (syntymäaika)

Täytetään passin mukaan

10. Your place of birth (syntymäpaikka)

Täytetään passin mukaan, jos syntymäpaikkasi on Venäjä, sekä milloin ja mihin maahan olet muuttanut.

11. Passin Tiedot

12. Täytetään passin mukaan

13. Vierailun tiedot

Kerta- ryhmäviisumit ja kaksikertaviisumit (2-30vrk)

Kohdassa Institution to visit in Russia, eli kutsuva organisaatio tulee vastata TRAVEL COMPANY.

Mikäli kertaviisumia anotaan ilman kauttamme tehtyä hotellivarausta, vastaanottava organisaatio on Scantravel, osoitteeksi riittää Moscow, referenssinumero on 011044 ja matkavahvistuksen numero on 1000.

Mikäli teillä on kauttamme tehty hotellivaraus, niin kysykää nämä kohta toimistoltamme.

Monikertaviisumit

Kohdassa “Which organization you are going to visit?” eli kutsuva organisaatio Venäjällä – vastaus on ORGANISAATIO.

Vuoden liikematka viisumia anottaessa, kutsuvan organisaation nimi on Business, osoite Saint-Petersburg.


Vuoden kulttuuri viisumia anottaessa, kutsuvan organisaation nimi on Culture, osoite on Saint-Petersburg.

Venäläisen vastaanottavan organisaation osoite kohtaan PIETARI.

Kohdat TIN organization, Directline number and Invitation number jätetään tyhjäksi.

14. Place of visit (matkareitti)

Paikka missä vierailette (matkareitti).
Matkakohteesi Venäjällä. Jos haette monikertaviisumia, ilmoittakaa ainakin kaksi kaupunkia missä vierailette Venäjällä seuraavan vuoden aikana. Viisuminne on voimassa kaikkialla Venäjällä, vaikkette nimeäkkään kaupunkeja hakemukseenne.

15. Do you have medical insurance policy valid in Russia?

Syötä vakuutusyhtiön nimi ja vakuutuksen numero.

16. Have you ever visited Russia?

Aikaisempien käyntien lukumäärä Venäjällä ja edellisen käynnin päivämäärä. Lukumäärä ja edellinen käynti kohtaan riittää pelkkä arvio, mikäli tietoja ei ole passissa johon viisumia haetaan. Neuvostoliitossa käyntejä ei tarvitse lasketa.

Venäjän viisumilainsäädännön mukaan, henkilöllä voi olla vain yksi voimassa oleva venäjän viisumi. Mikäli haet viisumia ja sinulla on voimassa oleva viisumi toisessa passissa, vaikka passi ei olisi edes voimassa, tulee passi toimittaa meille muiden dokumenttien kanssa, jotta konsulaatti voi mitätöidä vanhan viisumin.

17. Do you have a permanent residential address?

Valitse kyllä, ja kirjoita tähän kohtaan kotiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Kenttiä "puhelin" ja "sähköpostiosoitetta" ei ole merkitty pakollisiksi. Kirjoita kuitenkin nämä tiedot. Me lähetämme laskun viisumista sähköpostiinne. Puhelimeesi lähetämme tekstiviestin, kun viisumi on valmis.

18. Do you work (study) in the present time?

Kirjoita tähän kohtaan työ- tai opiskelupaikka, ammatti, osoite ja puhelinnumero.

19. Children under 16 years and other relatives written in your passport and travelling with you.

Mukana seuraavat alle 16-vuotiaat lapset ja muut sukulaiset, jotka ovat merkitty passissa.

20. Do you currently have relatives in Russia?

Tällä hetkellä Venäjällä asuvien sukulaisten, etu- ja sukunimi, sukulaisuus, syntymäaika, ja kotiosoite.

21. Viisumihakemuslomakkeen jättöaika ja paikka.

Käytettävä toimipiste on Venäjän Viisumikeskus (Visa application center VFS UK) (Helsinki).

Tallenna tiedot painamalla "Tallenna". Valitse seuraavaksi "Tulostus muodossa A4-". Saat pdf-tiedoston, jonka voit tallentaa tietokoneellesi ja tulostaa.

Mikäli sinulla ei ole tulostinta, voit lähettää hakemuksen meille sähköpostilla ja me tumostamme sen sinulle. Konsulaatti ei katso hakemuaksia ennen kuin toimitamme printatun hakemuksen myös Venäjän konsulaattiin.