Katariina Palatsi

Osoite: Sadovaya ul. 7, Pushkin, Saint-Petersburg


Palatsi on avoinna kello 10.00-18.00, mutta suljettuna tiistaisin ja kuukauden viimeisenä maanantaina.Puisto on avoinna kello 7.00 - 21.00

Kateriinan palatsi sijaitsee Pietarissa ja on nimeltään Pushkin, palatsi tunnetaan myös nimellä Tsarskoe Selo.

Palatsi sijaitsee n 40 min - 60 min matkan päässä Pietarin keskustasta matkaten bussilla tai autolla.Katariinan palatsi on hieman Pietarin ulkopuolella sijaitseva entinen tsaarin kesäresidenssi.

Se on upea rokokoo-tyyliä edustava palatsi, jonka kullatut salit on sisustettu lukuisin taideaartein.

Ruotsalaisuuden aikana 1700 luvulla tämä paikka oli Suomenkieliseltä nimeltään Saris Hoff.

Kun Venäjä oli ottanut maa-alueen takaisin itselleen Ruotsilta, niin vuonna 1710 Peter 1 luovutti maa-alueen hänen tulevalle vaimolleen, Katarinalle (he olivat avioituneet helmikuussa 1712). Kahden vuosisadan aikana Tsarskoe Selo oli kesäasuntona Tsarin perheelle. Vallankumouksen jälkeen paikka muutettiin museoksi.

Yksi mielenkiintosimmista paikoista Katariinan palatsissa on meripihkahuone. Alkuperäinen meripihkahuone on valmistunut 1701-1709 Saksassa.

Preussilainen Kuningas Frederick William I antoi meripihkahuoneen Peter 1;lle.

Vuonna 1755 Peter 1;n tytär, Elisabeth siirsi meripihkahuoneen Katariinan palatsiin.

Saksan armeija pysähtyi Katarinan palatsissa 2 Maailman Sodan aikana, jolloin iso osa siellä olevista asioista oli varastettu.

Vei noin 20 vuotta tehdä uusi huone, ja vuonna 2003 Katariina palatsi oli jälleen avannut ovensa saneerattuun meripihkahuoneeseensa. Palatsissa voit nähdä myös muutaman upean ruokasalin. Tanssisalin (Great Hall), makuuhuoneen, muotokuvasalin peileineen jne