Matkustaminen Venäjälle

Toimisto on auki

Ma - Pe

9.30-15.00

Osoite

Töölönkatu 7
Helsinki 00100

puh. 0458703450

matka@russianexpert.fi

1 Säännösten mukaan Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien ulkomaalaisten pääsy Venäjälle on sallittu ilman lisäperusteita lentolennoilla. Tällä hetkellä suorat lennot on peruttu, on mahdollista lentää kolmansien maiden, esimerkiksi Turkin, kautta.

14.6.2022 alkaen lentomatkoilla ei vaadita PCR-testiä.

Mailla matkustaminen vaatii  PCR-testin. Testi saa olla enintään 48 tuntia vanha.
 
2 Lähtö Venäjältä on mahdollista lentokoneella sekä henkilökohtaisella tai julkisella maaliikenteellä.
 
3 Venäjän ja Suomen välillä kulkee tällä hetkellä kolme bussilinjaa: Sovavto, Ecolines ja Lux Express.
 
4 Viisumilla pääsee Venäjälle lentäen ilman ylimääräisiä asiakirjoja.  Jos haluat matkustaa linja-autolla, sinun tulee osoittaa Venäjän raja-asiakirjoissa, että sinulla on Venäjän kansalaisuuden omaavia lähisukulaisia.  Se voi olla vaimo, lapset, sisko, veli, vanhemmat tai isovanhemmat.

Ohje pysyvästi Suomessa asuvalle Venäjän kansalaiselle, joka haluaa matkustaa lentokoneella tai autolla Venäjälle

1. Venäjän kansalaisten ja Euraasian talousliiton jäsenmaiden (Armenia, Valko-Venäjä, Kazakstan, Kirgisia) kansalaisilta Venäjälle saapuessaan 1.04.2022 alkaen ei vaadita Covid-testiä Venäjälle saapuessaan tai Venäjälle saapuessaan

2. Saat koronavirustestin tuloksen sähköpostiisi. Täytä lomake 4 päivän sisällä testituloksen saapumisesta sivustolla (https://www.gosuslugi.ru/400705/1). (Palveluun tunnistautumiseksi ja tietojen kirjaamiseksi tarvitset venäläisen matkapuhelinnumeron).