Matkustaminen Venäjälle

Toimisto on auki

Ma - Pe

9.30-15.00

Osoite

Töölönkatu 7
Helsinki 00100

puh. 0458703450

matka@russianexpert.fi

1 Määräysten mukaan Venäjälle saapuminen ilman lisäasiakirjoja on sallittu lennoilla Helsingistä Pietariin ja Moskovaan.

Helsingin ja Pietarin välinen rautatieyhteys avataan 12. joulukuuta alkaen Allegro-junalla. Suomen ja Venäjän kansalaiset voivat matkustaa sillä Venäjälle, matka vaatii viisumin ja PCR-testin. Testi saa olla enintään 48 tuntia vanha.
 
2 Lähtö Venäjältä on mahdollista lentokoneella sekä henkilökohtaisella tai julkisella maaliikenteellä.
 
3 Venäjän ja Suomen välillä kulkee tällä hetkellä kolme bussilinjaa: Sovavto, Ecolines ja Lux Express.
 
4 Viisumilla pääsee Venäjälle lentäen ilman ylimääräisiä asiakirjoja.  Jos haluat matkustaa linja-autolla, sinun tulee osoittaa Venäjän raja-asiakirjoissa, että sinulla on Venäjän kansalaisuuden omaavia lähisukulaisia.  Se voi olla vaimo, lapset, sisko, veli, vanhemmat tai isovanhemmat.

Ohje pysyvästi Suomessa asuvalle Venäjän kansalaiselle, joka haluaa matkustaa lentokoneella tai autolla Venäjälle

1. Ilmoittaudu julkisten palveluiden verkkosivustolla  https://www.gosuslugi.ru

(Tässä vaiheessa riittää sähköpostiosoite, myöhemmin sinulla tulee myös olla venäläinen matkapuhelinnumero, jonka kautta tunnistaudut palveluun, johon kirjaat koronavirustesti tuloksesi).

 

2. Sinun tulee mennä toiseen koronavirustestiin määränpäässä lentokentällä tai jossain muussa paikassa, jossa tehdään koronavirustestejä (laboratorio).

 

3. Saat koronavirustestin tuloksen sähköpostiisi. Täytä lomake 4 päivän sisällä testituloksen saapumisesta sivustolla (https://www.gosuslugi.ru/400705/1). (Palveluun tunnistautumiseksi ja tietojen kirjaamiseksi tarvitset venäläisen matkapuhelinnumeron).