Venäjän viisumityypit

Kertaviisumi:

Venäjään kertaviisumilla voi tehdä yhden matkan ja viisumi on voimassa 2-30 vrk. Konsulaatti tekee viisumisi juuri niille päiville, kuin kirjoitat hakemukseesi.
Konsulaatti tarvitsee alkuperäisen passisi koko prosessin ajan. Viisumi laitetaan passiisi

Viisumin käsittelyaika on 7 vrk tai pikakäsittely kestää 5 arkipäivää. On myös mahdollista saada viisumi valmiiksi yhdessä päivässä.

Pika kertaviisumi

Käsittelyaika Venäjän pikakerta viisumille on 4 arkipäivää. Esimerkiksi, kun saamme asiakirjat maanantaina aamulla Venäjän konsulaattiin, niin saatte passinne valmiin viisumin kanssa perjantaina kello 13. Pikakertaviisumi on voimassa 14 päivää ja matkan tarkoitus tulee olla "aim tourism".

Mikäli haluat saada pika kertaviisumin valmiiksi yhdessä päivässä. Huomioithan, että meidän tulee lähettää asiakirjat konsulaattiin klo 9.00 ja tällöin viisumisi on valmiina samana päivänä kello 16.30-17.00 välillä.Sinun tulisi lähettää asiakirjat mieluiten edellisenä päivänä tai soittaa meille ja pyytää meitä avaamaan toimistomme jo kello 8.30 ja tuoda asiakirjat meille tuolloin. Täten voimme toimittaa ne konsulaattiin ajallaan,. Lue lisää.

Ryhmäviisumi:


Voidaan anoa enintään 5 vr:ksi, ja vähintään 5 hengen ryhmälle Suomen kansalaisia. Ryhmäviisumin voi saada Karjalan tasavaltaan, Pietariin, Viipurin ja Leningradin alueelle suuntautuvalle matkalle. Matkan tarkoitus on ryhmä turismi.
Hinnat ovat henkilöä kohti.Eroavuus yksilöllisen viisumin ja ryhmäviisumin välillä on se, jotta ryhmäviisumiin emme tarvitse passianne. Ainoastaan kopio passistanne riittää. Passin kopio tulee ottaa sivulta jossa on valokuva, eli sivulta kaksi. Passin kopion tulisi olla keskellä sivua ja kooltaan 100%, eli luonnollisessa koossaan. Muistathan vielä, jotta mikäli anot myöhemmin yksilöllistä viisumia, ryhmäviisumista ei jää passiisi leimaa viisumistasi tai käynnistä.
Ryhmäviisumi, lue lisää.

Kaksikertaviisumi:

Kaksikertaviisumilla voi tehdä kaksi matkaa. Viisumi on voimassa 2-30 vrk (viisumin tarkoitus – turismi) tai 90 vrk (viisumin tarkoitus – liikematka / kulttuurisuhteet). Viisumin käsittelyaika on 7 vrk.
Kaksikertaviisumin (kulttuuri- tai liikematka) kanssa voit oleskella Venäjällä enintään 90 päivää.

Pika kaksikertaviisumi

Käsittelyaika Venäjän pika kaksikertaviisumille on 4 arkipäivää. Esimerkiksi, kun saamme asiakirjat maanantaina aamulla Venäjän konsulaattiin, niin saatte passinne valmiin viisumin kanssa perjantaina kello 13.
Pika kaksikertaviisumi on voimassa 90 päivää ja matkan tarkoitus tulee olla "kultturi" tai "liikematka".
Matkavakuutuksesi tulee olla voimassa samalle jaksolle kuin olet pyytänyt viisumia. Koko matka-ajan 2-90 päivää tulee olla kirjoitettuna matkavakuutus todistukseen.
Kaksikertaviisumin kanssa voit olla Venäjällä maksimissaan 90 päivää

Yksi viisumi kerrallan

Mikäli annat meille passin, jossa on voimassa oleva viisumi, niin huomioithan, että vanha viisumisi ei ole enää voimassa, kun saat uuden viisumin passiisi.


Kun viisumisi on vielä voimassa ja haet uutta viisumia niin konsulaatti muuttaa voimassolevan viisumisi ehtoja niin, että se ei ole enää voimassa eikä käyttökelpoinen. Uudet kelpoisuudet viisumin kanssa ovat siis ne, jotka ovat uudessa haetussa viisumissa.

Venäjän lain mukaan voimassa voi olla vain yksi viisumi kerrallaan. Venäjän lain mukaan Et voi myöskään hakea ryhmäviisumia, mikäli sinulla on valmiina muuunlainen Venäjän viisumi samaan aikaan, vaikka voimassaolopäivät olisivatkin eri kuin passissasi olevan viisumisi voimassaolopäivät.

Monikertaviisumi:

Monikertaviisumilla voi tehdä useita matkoja Venäjälle. Viisumi on voimassa 1 tai 2 tai 3 vuotta. Oleskeluaika Venäjällä saa olla korkeintaan 90 päivää 180 päivän aikana.

Monikertaviisumit silloin kun olet käynyt Venäjällä viimeisen vuoden sisällä:

Kun sinulla on vähintään yksi käytetty viisumi edellisen vuoden aikana, josta on leima passissasi tai kopio viisumista ja leimasta niin tällöin on helppoa saada monikertaviisumi.
Mikäli olet juuri vaihtamassa passia, tulee vanhan passin Venäjällä käynneistä ja edellisistä viisumeista ottaa kopiot!
Huomioikaa, mikäli matkustitte ryhmäviisumilla tai FAN-tunnuksella Venäjälle viime vuonna, niin näitä matkoja ei lasketa Konsulaatissa säännöllisiksi Venäjän matkoiksi, kun haette usean matkan Venäjän Viisumia.

Monikertaviisumit ilman edellistä Venäjällä käyntiä vuoden sisällä:

Jos sinulla ei ollut edellisiä Venäjällä käyntejä vuoden sisällä voidaan sinulle tehdä myös pikana monikertaviisumi noin 20 päivän käsittelyajalla tai pidemmällä käsittelyajalla (noin 5 viikkoa).
Mikäli sinulla ei ole kiire viisumille, voitte ottaa sen 6 viikon toimituksella, hintaan 180 euroa. 5 viikon toimituksella tarvitsemme aluksi sinulta passisi kopion, tiedot kotiosoitteesta, työpaikasta ja ammatistasi, työpaikan osoitteen ja ajan jolloin viisumisi tulisi olla voimassa. Tällöin passi kopio tulisi 100% kokoa ja keskellä tulostettua sivua.Me järjestämme kutsun sinulle, ja kun se on valmis, lähetämme sinulle viestin puhelimeesi ja pyydämme sinua toimittamaan toimistollemme passisi, passivalokuvan ja matkavakuutustodistuksen. Mikäli et tarvitse passiasi 5 viikon aikana voit jättää kaikki asiakirjat samaan aikaan kun jätät hakemuksesi viisumista.

Mikäli haluatte pikaviisumin, toimittakaa kaikki asiakirjat toimisto.

Lapsille on erilaiset viisuminhaku ohjeet;

Mikäli viisumia haetaan vanhemmalle ja alle 14 -vuoden ikäiselle lapselle, jolla on sama sukunimi kuin vanhemmalla joka hakee viisumia, tällöin meiden ei tarvitse liittää hakemukseen ylimääräisiä asiakirjoja.
Mikäli lapsi on alle 14 -vuotta ja hän hakee viisumia ilman vanhempiaan, hän tarvitsee hakemukseen passikopion vanhemmiltaan, joilla on sama sukunimi. Tämän lisäksi tarvitsemme valtakirjan heiltä matkaa varten.Mikäli lapsi matkustaa vanhemman kanssa jolla on eri sukunimi, tällöin tarvitsemme maistraatista todistuksen, jotta varmistumme, että viisumin hakija on hänen vanhempansa. Tai vanhemman passista kopion, missä on sama sukunimi.
Lisäksi tarvitsemme valtakirjan lapsen vanhemmilta. Valtakirja esimerkki;

Hyvä Konsuli ! Voitteko ystävällisesti tehdä viisumin pojalleni/ tytölleni, etu- sukunimi ja lapsen syntymäaika. Hän matkustaa Venäjälle, päivämäärät. Etu- sukunimi (vanhemman) Allekirjoitus Päivämäärä


Monikertaviisumi lapselle;Voimme tehdä monikertaviisumin lapselle ja tähän meillä on 3 mahdollisuutta
1. Lapset iältään 0-17 vuotiaat hakemassa viisumia yhden vanhemman kanssa. Tässä tapuksessa lapsi saa "perhe valvoja" viisumin maksimissaan vuodeksi. Vaikka vanhemmalla olisi pidempi viisumi itsellä.

Voit hakea lapsi viisumia "mukana perheenjäsen" milloin tahansa vuosittaisena vanhemman viisumin voimassaoloaikana, mutta lapsen viisumin voimassaolo päättyy, kun vanhemman viisumin voimassaolo loppuu.


2. Lapset iältään 5-17 vuotiaat hakemassa monikertaviisumia ilman vanhempiaan. Hakuprosessi vie 5-6 viikkoa, ja viisumi on haettu urheilun perusteella.Tarvitsemme aluksi lapsesi passisi kopion, tiedot kotiosoitteesta, opiskelipaikasta ja ajan jolloin viisumi tulisi olla voimassa.
Tällöin passi kopio tulisi olla 100% kokoa ja keskellä tulostettua sivua. Me järjestämme kutsun lapselle, ja kun se on valmis, lähetämme teille viestin puhelimeesi ja pyydämme teitä toimittamaan toimistollemme lapsenne passin, passivalokuvan ja matkavakuutustodistuksen. Mikäli ette tarvitse passia 5 viikon aikana voitte jättää kaikki asiakirjat samaan aikaan kun jätätte hakemuksen viisumista. Mikäli haluatte pikaviisumin, toimittakaa kaikki asiakirjat toimisto.


3. Lapset iältään 8-17 vuotiaat. Voimme tehdä heille myös pika monikertaviisumin, silloin kun hän on käynyt Venäjällä viimeisen vuoden sisällä. Hinta on 165 euroa, ja hakuprosessi vie 11-14 päivää.

Kahden vuoden viisumi

Mikäli sinulla on ollut kaksi vuoden viisumia tai 2 monikertaviisumia ja minimissään 7 matkaa kahden vuoden aikana, niin voit hakea kahden vuoden viisumia.

Viimeinen matkasi tulisi olla tehtynä alle 3 kuukautta aiemmin, mikäli haet 2 vuoden viisumia.

Mikäli sinulla on ollut aiemmin vain 1 monikertaviisumi, niin me voimme saada myös kahden vuoden viisumin. Tällöin hinta on 305 euroa ja käsittely aika on 20 päivää.

Hinta on 265 euroa ja käsittelyaika on 11-14 päivää.

Mikäli sinulla on ollut aiemmin vain 1 monikertaviisumi, niin me voimme saada myös kahden vuoden viisumin. Tällöin hinta on 305 euroa ja käsittely aika on 20 päivää.

Kolmen vuoden viisumi

Mikäli sinulla on ollut kaksi kahden vuoden viisumia ja minimissään 7 matkaa kahden vuoden aikana, niin voit hakea kolmen vuoden viisumia. Hinta on 400 euroa ja käsittelyaika on 11-14 päivää.

Mikäli sinulla on ollut aiemmin vain 1 monikertaviisumi, niin me voimme saada myös kolmen vuoden viisumin. Tällöin hinta on 400 euroa ja käsittely aika on 20 päivää.

Viisumi omalla kutsulla

Voimme hakea viisumia myös sinun omalla kutsulla, mikäli se on tehty konsulaatin sääntöjen mukaan. Monikerta vierailun kutsun tulee olla viralliselta Venäläiseltä organisaatiolta. Se ei voi olla sukulaiselta tai ystävältä.